Uncategorized

Ekonomiskt oberoende – ett möjligt mål?

ÄR du en av dem som drömmer om att ta dig ur ekorrhjulet och leva oberoende? Många fantiserar om att slippa jobba heltid åt någon annan hela livet ända fram till pensionsåldern – som kanske i framtiden ligger vid 70 års ålder. Det finns faktiskt de som förverkligar den drömmen, trots att de har vanliga jobb! Inga riskkapitalister, inga daytraders eller investerare, utan helt vanliga människor. Men hur har de här personerna burit sig åt egentligen? Svaret är ganska enkelt. De har sparat så mycket av sin lön som möjligt och dessutom investerat den lönen i något som ger en avkastning.

Hand lägger pengar i spargris

Är det två personer i ett hushåll, går det att spara en hel månadslön. Det blir rätt mycket pengar på ett år. Det gäller naturligtvis att se till att båda har jobb, i dessa tider när arbetsmarknaden kan vara instabil, är det många som oroar sig över just jobbsituationen. Har du inget fast arbete så kan du använda dig av bemanning stockholm för att hålla dig flytande och dessutom få chansen att jobba med spännande, varierande arbetsuppgifter. Ett bemanningsföretag brukar ofta ha många jobb att erbjuda och kan vara en stor trygghet för den som inte har en klassisk anställning på en arbetsplats. Och på det sättet kan ni hålla igång sparandet och uppnå målet som ekonomiskt oberoende!

Allt eftersom ni lägger undan en del av er lön, gäller det att investera dessa pengar i sådant som växer. Och här kommer det spännande momentet in. Aktier och fonder med hög avkastning är den vanligaste vägen att gå. Låter det helt främmande för dig? Det är bara att börja lära dig om ämnet! Det finns otroligt mycket bra information, guider och anvisningar på nätet om investeringar. Inte minst på de största onlinesparbankerna för aktieportföljer. På dessa finns bra förslag på hur du lägger upp en riktigt bra aktieportfölj, som kan rulla igång din egen penningtillverkning.

Skärm med aktiekurvor

De här spardepåerna har råd från yrkesinvesterare så sina bloggar, så läs på om ämnet och få proffsens tips där. Du kommer snart att märka att det hela inte alls är särskilt komplicerat. Investerar du dessutom på det här sättet online har du koll på dina aktier och portföljer i realtid. Det här är ett tillvägagångssätt som gjort personer ekonomiskt oberoende. Så fördjupa dig i ämnet och börja din resa mot friheten du också!

Tags :