Uncategorized

Förbättra dina lån och spara tusenlappar

Det finns knappt något enklare sätt att spara tusenlappar utan någon ansträngning än genom att förbättra dina lån: samla eller lägg om dina lån och se skillnaden i plånboken redan vid nästa lön.

Förbättra lånen

Varför bör du förbättra dina lån? Jo, för att du betalar alltid ränta på dina lån. Ju mindre lån, desto högre ränta. Ett bolån på flera miljoner har lägre ränta än ett litet kredit- eller sms-lån. Köper du saker på avbetalning? Då ger du bokstavligen bort tusenlappar till banken. Med räntor på 13-25 procent är det svårt att bli fri. Så du tar ett till lån med hög ränta. En ond cirkel som du bör ta dig ur. På www.advisa.se får du hjälp med dina lån. Deras mål är inte att du ska få fler skulder som tynger dig, utan tvärt om. Bli skuldfri. Gå in på www.advisa.se för att förbättra eller samla dina lån idag. Du kommer omgående märka skillnad i plånboken.

Spara ihop till en buffert

Nu har du tagit ett stort kliv framåt för att verkligen få en bra ekonomi en dag. Naturligtvis måste du undvika lån som inte är nödvändiga, som bolån, studielån och eventuellt ett billån. Har du familj vill du köra en bra och säker bil, men se till att räntan är låg. Då är det dags för steg två: spara ihop pengar till en buffert. Den största orsaken till att ta mindre lån är just att det inte finns pengar på kontot. Och du behöver en ny dator, soffa eller köpa mat. Eller så behöver du få resa iväg någonstans för att slappna av och må bra. Särskilt som alla andra gör det. Med en buffert på ditt bankkonto kommer du klara kriser bättre.

Börja spara där du är. Har du 50 000 kronor på kontot satsar du på 100 000 kronor. Har du 500 kronor, så är 15 000 kronor ett bra första mål. Spara i mindre steg, så känns det inte så jobbigt. Det är faktiskt roligt att spara och se pengarna växa på kontot. Du kommer även få mer pengar i plånboken då du börjat ta kontroll över din ekonomi. För att lyckas beslutar du dig för en särskild summa varje månad. Överför omgående pengarna till sparkontot när lön eller bidrag kommit in. Sedan rör du inte pengarna. Måste du använda pengarna för att det hänt något, så börjar du omgående att spara ihop till samma summa igen. Om du vill göra något roligt ska du planera det i förväg. Då sparar du en summa varje månad på ett annat konto, som ett res- eller cykelkonto, beroende på vad du vill göra eller köpa.

Tags :