Uncategorized

Så kan du tjäna pengar på att lära andra om ekonomi

Det finns väldigt många personer som har problem med sin ekonomi och de vet inte riktigt i vilken ände de ska börja i. Så därför kan det vara en bra affärsidé att faktiskt coacha andra. I följande inlägg kommer du kunna finna lite tips på hur man ska tänka om man vill starta en verksamhet kring detta. Det är ju såklart som att driva vilket företag som helst, men det finns en del moderna kanaler som man kan jobba genom, vilket dessutom gör att man inte behöver begränsa sig geografiskt när det kommer till att finna sina kunder.

Håll kurser som folk kan anmäla sig till

Genom att hyra eventlokaler Stockholm kan du sätta ihop program där folk kan signa upp sig och sedan vara med. Det här kan vara alltifrån några timmar i veckan till en hel helg med intensiva kurser. Det kan också vara bra för den som känner att de behöver komma bort ett tag från vardagen för att få lite perspektiv på sin situation.

Spela in videofilmer och lägg upp på youtube/lås på din hemsida

Om det är så att du vill lägga upp rörligt material på nätet så är youtube än väldigt bra kanal. Det man dock ska komma ihåg är att där är det gratis för alla att kolla så då måste du vara kreativ för att komma på hur du ska kunna få in pengar. Dels så kan man välja att jobba med företag som sponsrar de olika filmerna, eller så kanske man kan ha så många tittare att man får pengar per film som folk tittar på. Annars så kan man göra som så att man har låst material som man skickar till folk som betalar för det. Detta kan man göra om man har en hemsida till exempel.

Skriv en blogg/e-bok

Precis som med förra punkten så är en blogg ingenting som man direkt tjänar pengar på, utan man måste jobba med samarbeten eller sälja annonser på sin blogg. Det man annars skulle kunna göra är att man skriver en e-bok som man säljer på nätet. Det här skulle kunna vara en bra början men eftersom det är svårt att sälja om man inte har byggt upp ett namn/varumärke så kan det vara bra att börja med en blogg och sedan kan man utveckla det till en e-bok. Det kan dock ta tid att skriva, så börja så smått och se hur det känns.

Coacha personer

En annan populär tjänst är att man kan sälja sin kompetens och coacha personer. Detta kan man göra genom att prata några gånger i veckan på Skype eller kanske via telefon. Det är ju inte nödvändigt att man träffas fysiskt.

Tags :