Uncategorized

Så kan du tjäna pengar på ditt träningsintresse

Att träna och hålla sig i form tar både tid och kostar pengar, men är samtidigt något som många värdesätter högt. Om du tycker om att träna och har mycket kunskap kring träning och hälsa, kan du använda den kunskapen och ditt intresse för att förbättra din ekonomi. Ett trevligt sätt att få mer inkomst.

Hälsa och träning

Vi behöver alla träna och leva hälsosamt för att må bra. För många av oss handlar det inte bara om en hälsosam livsstil, utan träning är också ett stort intresse, som ger både utmaning och gemenskap. Om jobbet är tråkigt är det ändå skönt att ha ett träningspass att se fram emot eller att kunna dagdrömma om nästa Stockholm maraton. Bra träningskläder kostar också ganska mycket, i alla fall om du är en seriös utövare och vill ha funktionskläder i bra material. Du hittar mycket träningskläder och skor hos Afound som har allt du behöver för ett aktivt träningsliv.

Bättre ekonomi

Ett sätt att använda den kunskap som du besitter om träning och omvandla den till extra inkomst är genom att arbeta som PT, personlig tränare. För att arbeta som PT bör du ha gått en kurs – och i annat fall kan det vara klokt att gå en. Genom att ha gått en kurs får du kunskap om inte bara träning, men också pedagogiska tips på hur du bäst ska förmedla kunskapen till kunderna. Vissa Fitness center kräver att du har något slag diplom och många kunder går bara till PT:ar som har en utbildning.

Ett annat sätt är att leda träningsgrupper på ditt lokala Fitness Center eller gym. Istället för att du betalar för att delta i en klass, som du egentligen bemästrar lika bra som tränaren, kan du alltså få betalt samtidigt som du kan röra på dig. Många gånger får du börja med de lättare grupperna då träning inte bara handlar om att röra på kroppen utan också handlar om att på ett bra sätt kunna förklara hur och varför deltagarna ska göra en viss rörelse. Vare sig du ska jobba som PT eller ha gruppträningar är det också bra att ha kunskap om kroppens anatomi.

Träning på internet

Idag är det många träningsintresserade som också tjänar pengar genom bloggar och på YouTube. Om du har sprungit flera lopp kan du blogga om det, och ge tips om träningsupplägg, mat och hur man kvalificerar sig till olika lopp. Du kan också skriva om när och hur man bör boka flygbiljetter och hotell inför att delta i New York maraton eller tjejmilen i Wien. Du kan också skapa träningsfilmer som du lägger upp på Youtube. Antingen kortare filmer som visar olika tekniker, alltifrån rätt löpsteg till hur man tränar plankan rätt. Men du kan också skapa inspirationsfilmer där du tar med dig kameran på en löprunda – gärna i en stor stad eller ute i vildmarken.

Tags :