Uncategorized

Spara och investera för att få bättre ekonomi

Det finns flera metoder för att få bättre ekonomi, men att spara och investera pengar är den säkraste vägen till mer ekonomisk frihet. Att spara och investera kan låta självklart, men många personer har vare sig ett sparkapital på banken eller har gjort några medvetna investeringar. Ju tidigare du sätter igång, desto större effekt kommer det att få.

Bättre ekonomi

Ekonomi är lite grann som magen: om du har magproblem påverkar det hela dig, detsamma gäller dålig ekonomi. Att inte vara säker på om du ekonomiskt klarar dig om bilen krånglar eller om räkningarna är både för många och för stora, kommer det att påverka hela ditt liv. För att få bättre ekonomi måste du först göra ett medvetet val att vilja förbättra ekonomin. Ekonomi är inte bara lön och utgifter, utan också tankesätt, känslor och förhoppningar. Det är när du inser vilka tankemönster som styr dig, hur du konsumerar utifrån känslor och hoppas på ekonomiska lösningar som aldrig slår in, då kan du på riktigt arbete dig till en stadig ekonomisk situation med mer frihet och mindre oro. Du behöver titta över utgifter och inkomster och minimera dina utgifter. Enda sättet att få pengar över, är att spara redan från början. Du bör sedan både spara och investera en lika stor summa varje månad. Under första året bör du dock börja med att spara ihop ett sparkapital på mellan två och tre månader av din månadslön. När du har det kan du börja investera.

Investera

Så gott som alla som har en god ekonomi gör investeringar. Du bör inte vänta tills du har nog på bankkonto innan du börjar investera, utan börja redan idag. Det är bättre att satsa 200 kronor i månaden, än inget alls. Dock är det viktigt att du bara investerar pengar som du har, samt i säkra branscher. En säker bransch är fastigheter och du kan lätt börja investera redan idag genom genom tessin.com/sv/ som hjälper dig att bygga din portfölj med säkerställda fastighetslån. Orsaken till att just fastigheter är säkert att investera i är att alla, oavsett konjunktur, behöver en bostad. Ett företag kan gå omkull, men den fysiska byggnaden finns kvar. Ett allmänt investeringstips är att bara köpa aktier i företag vars produkt du förstår: det lokala företaget som tillverkar byggsatsstugor kan vara en mycket bättre och säkrare investering än superföretaget som håller på med ränta på ränta inom oljeproduktionen. Genom att investera i företag i vars produkt du förstår, kan du också lättare följa med i marknaden och förstå när du ska köpa mer eller sälja.

Aktier i dåliga tider

Det finns produkter som alltid är aktuella, vare sig det råder högkonjunktur och företag får slåss om arbetskraften, eller lågkonjunktur med hög arbetslöshet. Oavsett ekonomiskt läge behöver människor alltid mat, kläder och dagligvaror till lägre pris. I högkonjunktur köper vi en klocka för 4000 kronor, i lågkonjunktur köper vi t-shirt i flerpack. Det är alltså säkrare att köpa aktier i företag som säljer vardagliga prylar till vanliga människor, än att satsa på glassiga företag som säljer snygga produkter.

Tags :